Kilde: Arne Brimi. Oppskriften stod i Mat fra Norge 11 2022

Skyll svinehodet godt i kaldt vann. Legg det i en kjele og hell på vann til det dekker hodet.

Kok opp, og skum av. Ha i løk og krydder, og kok i minst tre timer.

Avkjøl litt. Skjær og plukk hodet rent for kjøtt. Legg så kjøtt og flesk lagvis i ei form eller syltepresse. Legg svor øverst og nederst i forma.

Sett til avkjøling i press.

Sylte av hode trenger vanligvis ikke gelatin for å henge sammen, men bruker du buklist, må du bruke gelatin. Da er framgangsmåten den samme, men koketida kan reduseres med 1 time.

Sylta blir aller best hvis den ligger i en god, sur lake noen døgn.

Lake til sylte

2 l vann

100 g salt

8 dl eddik, 7 %

Kok opp vann, salt og

eddik. Avkjøl, og legg så

sylta i laken.

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware
Plant, Art
Font

Vår guide til sesongens mest spennende ingredienser. Her får du historien bak, inspirerende oppskrifter og nye bruksområder for kjente og mindre kjente norske råvarer.

Foto: METTE MØLLER

Honning

Den klissete boksen bakerst i kjøleskapet kan brukes til mer enn te og brødskiver.

Kryddernellik

Aldri er vi så eksotiske som i julen.

Tableware, Ingredient, Food

Reinsdyrkjøtt

er blant det sunneste kjøttet du kan spise, ifølge forskere. Når det i tillegg er bærekraftig, magert og smakfullt, er det bare å ta for seg.

Food, Ingredient, Cooking, Vegetable, Produce
Tableware, Food, Ingredient

Kraft

er urmat – og samtidig veldig trendy.

Rabarbra

er forsommerens aller sikreste investering. Men den kan brukes til mer enn å dyppes i sukkerskålen!

Ingredient, Publication, Book, Magazine, Food, Recipe, Vegetable