Kilde: Arne Brimi. Oppskriften stod i Mat fra Norge 11 2022
Skyll svinehodet godt i kaldt vann. Legg det i en kjele og hell på vann til det dekker hodet.
Kok opp, og skum av. Ha i løk og krydder, og kok i minst tre timer.
Avkjøl litt. Skjær og plukk hodet rent for kjøtt. Legg så kjøtt og flesk lagvis i ei form eller syltepresse. Legg svor øverst og nederst i forma.
Sett til avkjøling i press.
Sylte av hode trenger vanligvis ikke gelatin for å henge sammen, men bruker du buklist, må du bruke gelatin. Da er framgangsmåten den samme, men koketida kan reduseres med 1 time.
Sylta blir aller best hvis den ligger i en god, sur lake noen døgn.
Lake til sylte
2 l vann
100 g salt
8 dl eddik, 7 %
Kok opp vann, salt og
eddik. Avkjøl, og legg så
sylta i laken.
Slik gjør du



Vår guide til sesongens mest spennende ingredienser. Her får du historien bak, inspirerende oppskrifter og nye bruksområder for kjente og mindre kjente norske råvarer.
Foto: METTE MØLLER
Honning
Den klissete boksen bakerst i kjøleskapet kan brukes til mer enn te og brødskiver.

Kryddernellik
Aldri er vi så eksotiske som i julen.

Reinsdyrkjøtt
er blant det sunneste kjøttet du kan spise, ifølge forskere. Når det i tillegg er bærekraftig, magert og smakfullt, er det bare å ta for seg.


Kraft
er urmat – og samtidig veldig trendy.
Rabarbra
er forsommerens aller sikreste investering. Men den kan brukes til mer enn å dyppes i sukkerskålen!
