![Cookware and bakeware, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Rice](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82/private/5bUurSLRwQQhxveSUouJWfJYgoJ2/image/9QpZ4g-Oyb.jpg)
RABARBRASUPPE
FOTO: METTE MØLLER
Ingredienser
![Plant, Art](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/jkwbslnM8e.jpg)
rabarbra
sukker
vann
timian
rømme
havregryn
brunt sukker
smør
Slik gjør du
![Kitchen utensil, Tableware](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/81Yioh8Nw0.jpg)
Kilde: Arne Brimi. Oppskriften stod i Mat fra Norge 7 2023.
Skrell rabarbraen. Fyll en liten kjele med skrell, fyll opp halve kjelen med vann og ha på litt sukker. Kok opp og la det koke noen minutter. Smak til med sukker slik at laken er passe søt. Sil av, og du har en god rabarbrasukkerlake.
Kutt skrelt rabarbra i biter, og legg oppi sukkerlaken. Ha på noen timianstilker, og la rabarbraen trekke seg mør på grillen.
Legg på en klatt rømme før servering, og pynt med ekstra timian.
Her har jeg også drysset på litt havregryn, ristet gyllenbrunt i panne i brunt sukker og smør.
Sennep-sjy
![Plant, Art](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/jkwbslnM8e.jpg)
3 ss grov sennep
2 dl rødvin
5 dl oksekraft (eller viltkraft)
2 sjalottløk
bein og avskjær fra carreen
Start med å brune avskjær, kjøtt og bein i en stekepanne med nøytral stekeolje. Bruk høy varme.Skrell sjalottløken, del den i to og kutt i strimler.
Stek løken sammen med kjøttet.
Senk varmen, tilsett rødvin og reduseres ned til ca. halve mengden.
Tilsett en god og varm kraft, enten fra okse eller vilt.
La sausen småputre. Når sausen har redusert til ønsket konsistens og smak, sil den i finmasket sil.
Smak til med grov sennep, salt, pepper og noen dråper sitronsaft på slutten.
Slik gjør du
![Kitchen utensil, Tableware](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/81Yioh8Nw0.jpg)
Gresskarpurè
![Plant, Art](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/jkwbslnM8e.jpg)
350 g gresskar
2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper
Skrell gresskaret og kutt i små biter. Kokes mørt i saltet vann.
Hell av vannet og kjør i blender med smør, olivenolje og salt.
Slik gjør du
![Kitchen utensil, Tableware](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/81Yioh8Nw0.jpg)
Rosettkål
![Plant, Art](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/jkwbslnM8e.jpg)
1 pk rosettkål
2 ss smør
salt og pepper
Slik gjør du
Vask rosettkålen. Deles i to.
Stekes i panne rett før servering, med litt smør, salt og pepper.
![Kitchen utensil, Tableware](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/81Yioh8Nw0.jpg)
Bakt løk
![Plant, Art](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/jkwbslnM8e.jpg)
4 små løk
1 ss smør
1 ss solsikkeolje
1 kvast fersk timian
salt og pepper
Slik gjør du
Skrell løken, del den i to. Stekes i panne med nøytral stekeolje, med snittsiden ned.
Når løken har fått fin farge, senk varmen. Tilsett smør. Smak til med salt og pepper og server.
![Kitchen utensil, Tableware](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/81Yioh8Nw0.jpg)