Oppskrift: 3
Baked goods, Food, Tableware, Recipe, Ingredient, Cuisine

BROWNIES MED OSTEKREM

FOTO:TINE

Saftige og gode med myk og deilig ostekrem




Ingredienser

Plant, Art

100 g smør

200 g mørk kokesjokolade

2 store egg

1 ¾ dl sukker

2 ts vaniljesukker

4 ss hvetemel

OSTEKREM

200 g kremost

2 ss sukker

1 egg

GLASUR

100 g kokesjokolade

2 ss smør

2 ss sterk kaffe (eller vann)



Forvarm stekeovnen til 170 °C.

Smelt smøret i en kjele. Skru av varmen og tilsett sjokolade i biter. Rør til sjokoladen er smeltet.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn sjokolade/smørblandingen. Rør inn mel og vaniljesukker.

Ha røren i en langpanne på ca 20x30 cm, dekket med bakepapir.

Visp kremost, sukker og egg til jevn ostekrem. Legg den i klatter oppå sjokoladerøren. Dra en kniv et par ganger på kryss og tvers gjennom røren slik at kaken blir marmorert.

Stek i 35–40 minutter og avkjøl kaken i formen.

Brekk sjokoladen til glasuren og smelt den forsiktig sammen med smør og vann/kaffe.

Ha glasur over brownies-kaken og skjær den i ruter ved servering.

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Kilde: TINE. Oppskriften er hentet fra Mat fra Norge 2 2024.

Sennep-sjy

Plant, Art

3 ss grov sennep

2 dl rødvin

5 dl oksekraft (eller viltkraft)

2 sjalottløk

bein og avskjær fra carreen

Start med å brune avskjær, kjøtt og bein i en stekepanne med nøytral stekeolje. Bruk høy varme.Skrell sjalottløken, del den i to og kutt i strimler.

Stek løken sammen med kjøttet.
Senk varmen, tilsett rødvin og reduseres ned til ca. halve mengden.
Tilsett en god og varm kraft, enten fra okse eller vilt.

La sausen småputre. Når sausen har redusert til ønsket konsistens og smak, sil den i finmasket sil.

Smak til med grov sennep, salt, pepper og noen dråper sitronsaft på slutten.

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Gresskarpurè

Plant, Art

350 g gresskar

2 ss smør

1 ss olivenolje

salt og pepper

Skrell gresskaret og kutt i små biter. Kokes mørt i saltet vann.

Hell av vannet og kjør i blender med smør, olivenolje og salt.

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Rosettkål

Plant, Art

1 pk rosettkål

2 ss smør

salt og pepper

Slik gjør du

Vask rosettkålen. Deles i to.

Stekes i panne rett før servering, med litt smør, salt og pepper.


Kitchen utensil, Tableware

Bakt løk

Plant, Art

4 små løk

1 ss smør

1 ss solsikkeolje

1 kvast fersk timian

salt og pepper

Slik gjør du

Skrell løken, del den i to. Stekes i panne med nøytral stekeolje, med snittsiden ned.

Når løken har fått fin farge, senk varmen. Tilsett smør. Smak til med salt og pepper og server.

Kitchen utensil, Tableware