Cookware and bakeware, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Rice

RABARBRASUPPE

FOTO: METTE MØLLER

Ingredienser

Plant, Art

rabarbra

sukker

vann

timian

rømme

havregryn

brunt sukker

smør

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Kilde: Arne Brimi. Oppskriften stod i Mat fra Norge 7 2023.

Skrell rabarbraen. Fyll en liten kjele med skrell, fyll opp halve kjelen med vann og ha på litt sukker. Kok opp og la det koke noen minutter. Smak til med sukker slik at laken er passe søt. Sil av, og du har en god rabarbrasukkerlake.

Kutt skrelt rabarbra i biter, og legg oppi sukkerlaken. Ha på noen timianstilker, og la rabarbraen trekke seg mør på grillen.

Legg på en klatt rømme før servering, og pynt med ekstra timian.

Her har jeg også drysset på litt havregryn, ristet gyllenbrunt i panne i brunt sukker og smør.  

Sennep-sjy

Plant, Art

3 ss grov sennep

2 dl rødvin

5 dl oksekraft (eller viltkraft)

2 sjalottløk

bein og avskjær fra carreen

Start med å brune avskjær, kjøtt og bein i en stekepanne med nøytral stekeolje. Bruk høy varme.Skrell sjalottløken, del den i to og kutt i strimler.

Stek løken sammen med kjøttet.
Senk varmen, tilsett rødvin og reduseres ned til ca. halve mengden.
Tilsett en god og varm kraft, enten fra okse eller vilt.

La sausen småputre. Når sausen har redusert til ønsket konsistens og smak, sil den i finmasket sil.

Smak til med grov sennep, salt, pepper og noen dråper sitronsaft på slutten.

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Gresskarpurè

Plant, Art

350 g gresskar

2 ss smør

1 ss olivenolje

salt og pepper

Skrell gresskaret og kutt i små biter. Kokes mørt i saltet vann.

Hell av vannet og kjør i blender med smør, olivenolje og salt.

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Rosettkål

Plant, Art

1 pk rosettkål

2 ss smør

salt og pepper

Slik gjør du

Vask rosettkålen. Deles i to.

Stekes i panne rett før servering, med litt smør, salt og pepper.


Kitchen utensil, Tableware

Bakt løk

Plant, Art

4 små løk

1 ss smør

1 ss solsikkeolje

1 kvast fersk timian

salt og pepper

Slik gjør du

Skrell løken, del den i to. Stekes i panne med nøytral stekeolje, med snittsiden ned.

Når løken har fått fin farge, senk varmen. Tilsett smør. Smak til med salt og pepper og server.

Kitchen utensil, Tableware