Oppskrift: 1
Cookware and bakeware, Leaf vegetable, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Soup, Stew

REINSDYRBULJONG MED GRØNNKÅL

FOTO: FINNMARK REIN

Ingredienser

8 personer

2 kg reinsdyrstek eller annet grytekjøtt i biter

2 løk i grove biter

2 gulrot i grove biter

100 g sellerirot i grove biter

1 purreløk i grove biter

2 g salt

2 g pepper

200 g finsnittet

grønnkål, uten stilk

1 dl seterrømme

20–30 g revet

pepperrot

flatbrød



Plant, Art

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Ha reinsdyrkjøttet i en stor kjele og dekk med vann.
Kok opp og fjern alt skum som dannes på toppen.

Tilsett grønnsakene og krydder. Kok opp på nytt og la trekke på ca. 85 grader til kjøttet er mørt.
Ha i finsnittet grønnkål og kok gryten kraftig i 2–3 minutter.

Serveres i store suppetallerkener med en klatt rømme, litt revet pepperrot og flatbrød til.

Kilde: Rune Pal, Finnmark Rein, hentet fra Mat fra Norge 2 2024

Rotmos

Plant, Art

800 g assorterte rotgrønnsaker

(poteter, gulrot, kålrot, pastinakk)

1 dl fløte

2 ss smør

salt og kvernet pepper

fersk timian

Skrell og del alle grønnsakene. Kutt i biter. Kok alt i en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

Pynt med fersk timian.


Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware