Fines herbes, Natural foods, Staple food, Tableware, Ingredient, Roe, Recipe, Cuisine, Dish

GRAVET ØRRET

med tyttebærrømme

Foto: BJØRN HARRY SCHØNHAUG

Ingredienser

1 stor ørret

Einebær

Havsalt

Sukker

TYTTEBÆRRØMME

1 putt seterrømme

4–5 ss tyttebærsyltetøy




Plant, Art

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Fileter fisken og dynk den med 1 kork akevitt. Dryss på knust einebær, ca. 3 ss.

Bland sukker og grovt havsalt (40–60). Totalt 3–4 ss. Snu/rull fileten i blandingen.

Pakk fileten inn i folie og legg den så under press på én kilo.

La fileten ligge i femseks døgn for å godgjøre seg.

Snu den én til to ganger i døgnet.

Fileten skjæres i tynne skiver før servering.

Kilde: Lien Fjellgard Oppskriften stod i Mat fra Norge 11 2023

Rotmos

Plant, Art

800 g assorterte rotgrønnsaker

(poteter, gulrot, kålrot, pastinakk)

1 dl fløte

2 ss smør

salt og kvernet pepper

fersk timian

Skrell og del alle grønnsakene. Kutt i biter. Kok alt i en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

Pynt med fersk timian.


Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware