GRAVET ØRRET
med tyttebærrømme
Foto: BJØRN HARRY SCHØNHAUG
Ingredienser
1 stor ørret
Einebær
Havsalt
Sukker
TYTTEBÆRRØMME
1 putt seterrømme
4–5 ss tyttebærsyltetøy
Slik gjør du
Fileter fisken og dynk den med 1 kork akevitt. Dryss på knust einebær, ca. 3 ss.
Bland sukker og grovt havsalt (40–60). Totalt 3–4 ss. Snu/rull fileten i blandingen.
Pakk fileten inn i folie og legg den så under press på én kilo.
La fileten ligge i femseks døgn for å godgjøre seg.
Snu den én til to ganger i døgnet.
Fileten skjæres i tynne skiver før servering.
Kilde: Lien Fjellgard Oppskriften stod i Mat fra Norge 11 2023
Rotmos
800 g assorterte rotgrønnsaker
(poteter, gulrot, kålrot, pastinakk)
1 dl fløte
2 ss smør
salt og kvernet pepper
fersk timian
Skrell og del alle grønnsakene. Kutt i biter. Kok alt i en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Pynt med fersk timian.
Slik gjør du