Food, Tableware, Ingredient, Cutlet, Fritter, Hushpuppy, Recipe, Plate, Cuisine, Frikadeller

KRABBEKAKER MED ESTRAGON OG
KLARET SMØR

Foto: MORTEN BIBOW

Ingredienser

Krabbekaker

500 g krabbekjøtt

40 g pankomel (ved behov)

1 egg

2 ss majones

1 ss sennepspulver

1 ss sitronsaft

noen dråper Worcestershiresaus

2 ss hakket persille

salt og hvit pepper

4 ss klaret smør

2 dl pankomel




Plant, Art

Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware

Legg krabbekjøttet i en skål. Bland eventuelt litt pankomel forsiktig i kjøttet for å binde væske.

Slå egget i en skål og pisk forsiktig inn majones, sennep, sitronsaft, Worchestershiresaus og litt salt og pepper.

Tøm blandingen over krabbekjøttet og bland forsiktig for å beholde strukturen i krabbekjøttet. Bland i finhakket persille.

Form farsen til passe store kaker, legg de på en tallerken og dekk til med plastfilm. Avkjøl i minst en time.

Smelt smøret forsiktig over lav varme inntil det er gyllent og klart. Fjern forsiktig skummet fra overflaten, og tøm det klarede smøret over i en skål, uten å få med den den melkehvite massen som har lagt seg på bunnen av kjelen.

Vend krabbekakene i egg og pankomel, og stek i klaret smør over medium varme, til de er gyllne og sprø.

Kok hvitvineddiken i en liten gryte og reduser til omkring 2 ss. Bland i det klarede smøret, tomat, estragon og litt salt og pepper. Varm sausen og server sammen med krabbekakene.

Kilde: Hvaler-Krabbe. Oppskriften stod i Mat fra Norge 7 2023

Estragon- og smørsaus

1/2 dl hvitvineddik

4 ss klaret smør

1 tomat i små terninger, uten

skinn og frø

1 ts hakket estragon





Rotmos

Plant, Art

800 g assorterte rotgrønnsaker

(poteter, gulrot, kålrot, pastinakk)

1 dl fløte

2 ss smør

salt og kvernet pepper

fersk timian

Skrell og del alle grønnsakene. Kutt i biter. Kok alt i en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

Pynt med fersk timian.


Slik gjør du

Kitchen utensil, Tableware