![Food, Tableware, Ingredient, Cutlet, Fritter, Hushpuppy, Recipe, Plate, Cuisine, Frikadeller](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82/private/5bUurSLRwQQhxveSUouJWfJYgoJ2/image/F87ArCtgKX.jpg)
KRABBEKAKER MED ESTRAGON OG
KLARET SMØR
Foto: MORTEN BIBOW
Ingredienser
Krabbekaker
500 g krabbekjøtt
40 g pankomel (ved behov)
1 egg
2 ss majones
1 ss sennepspulver
1 ss sitronsaft
noen dråper Worcestershiresaus
2 ss hakket persille
salt og hvit pepper
4 ss klaret smør
2 dl pankomel
![Plant, Art](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/jkwbslnM8e.jpg)
Slik gjør du
![Kitchen utensil, Tableware](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/81Yioh8Nw0.jpg)
Legg krabbekjøttet i en skål. Bland eventuelt litt pankomel forsiktig i kjøttet for å binde væske.
Slå egget i en skål og pisk forsiktig inn majones, sennep, sitronsaft, Worchestershiresaus og litt salt og pepper.
Tøm blandingen over krabbekjøttet og bland forsiktig for å beholde strukturen i krabbekjøttet. Bland i finhakket persille.
Form farsen til passe store kaker, legg de på en tallerken og dekk til med plastfilm. Avkjøl i minst en time.
Smelt smøret forsiktig over lav varme inntil det er gyllent og klart. Fjern forsiktig skummet fra overflaten, og tøm det klarede smøret over i en skål, uten å få med den den melkehvite massen som har lagt seg på bunnen av kjelen.
Vend krabbekakene i egg og pankomel, og stek i klaret smør over medium varme, til de er gyllne og sprø.
Kok hvitvineddiken i en liten gryte og reduser til omkring 2 ss. Bland i det klarede smøret, tomat, estragon og litt salt og pepper. Varm sausen og server sammen med krabbekakene.
Kilde: Hvaler-Krabbe. Oppskriften stod i Mat fra Norge 7 2023
Estragon- og smørsaus
1/2 dl hvitvineddik
4 ss klaret smør
1 tomat i små terninger, uten
skinn og frø
1 ts hakket estragon
Rotmos
![Plant, Art](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/jkwbslnM8e.jpg)
800 g assorterte rotgrønnsaker
(poteter, gulrot, kålrot, pastinakk)
1 dl fløte
2 ss smør
salt og kvernet pepper
fersk timian
Skrell og del alle grønnsakene. Kutt i biter. Kok alt i en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av kokevannet og mos rotgrønnsakene sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Pynt med fersk timian.
Slik gjør du
![Kitchen utensil, Tableware](https://cdn.vev.design/cdn-cgi/image/f=auto,q=82,h=1280/private/rdnKchjkghRFfoReiEy0lSvwnXg1/image/81Yioh8Nw0.jpg)