Nyeste utgave

Utgave 3 2024

Cake decorating supply, Baked goods, Baking cup, Food, Ingredient, Recipe, Cuisine

Her er noe av det du kan lese om i utgave 3:

Maten topper fjellturen
Smørstekt kalvebrissel med trøffelmajones. Det er én av rettene vår journalist Pia Strømstad fikk servert da hun laget årets påskereportasje på Turtagrø i Jotunheimen.

Bli din egen pølsemaker
Påsken er tid for å kose seg litt ekstra, og hva er vel kulere enn å slenge dine egne hjemmelagede pølser i pannen eller på grillen? Magnus Thorvik og Timon Botez fra Indre Oslo matforedling deler triks og oppskrifter og viser hvor lett det er å lykkes.

– Det er nå eller aldri for meg!
I ungdommen var han kresen i matveien. Det virker veldig lenge siden når Håvard Werkland nå i mars går for gull i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or Europe i Trondheim. En dag tidligere i vinter fikk vi være flue på veggen (langt unna maten) på prøvekjøkkenet der han og teamet øvde til den store konkurransen. Vinner han her, blir Werkland Norges kandidat til verdensfinalen neste år.

Saken er seibiff!
Tiden er inne for å gi den undervurderte seien oppmerksomheten den fortjener. Ikke bare møter den kostholdsrådenes anbefalinger, men den er også oppført på den grønne sjømatguiden til Verdens naturfond. I tillegg er den enkel å tilberede, noe som bør senke terskelen for å diske opp med flere fiskemiddager i hverdagen. Det vil både miljøet og helsen ha godt av. Med våre gode oppskrifter går du aldri lei av sei!

Hobbyen er jobben
Takket være koronapandemien og en porsjon med stekt ris lager matinfluenser Ellen Irene Aabol (23) i dag mat for hundretusener av følgere.