Nyeste utgave

Utgave 2 2024

Food, Recipe, Ingredient, Tableware

Her er noen av sakene fra utgave 2:

Den nordiske matrevolusjonen
Tjue år med det ny-nordiske kjøkken har gitt oss mye fermentert, kortreist sellerirot og gjøksyre. Men også ny selvtillit for norske råvarer og mattradisjoner.

Den lille sjokoladefabrikken i Nittedal
Den er kanskje flere ganger så dyr. Men de fargerike fristelsene fra Nittedal Sjokoladefabrikk har noe du neppe finner i godterihyllen på supermarkedet.

Et hav av mat
Det er bærekraftig, sunt og vokser tett i tett langs hele norskekysten. Men hvordan får vi tang og tare opp fra æra og inn i kjøkkenet?

Minner fra 150 års mathistorie
60-tallets husmødre på butikken. Hestekjerrer med ølkasser. Dyr på vei til slaktebenken midt i hovedstaden. Fotoutstillingen på Bymuseet i Oslo viser hvor mye byen, menneskene og maten har endret seg.

Kylling med magisk ingrediens
Tidenes saftigste helstekte kylling med usannsynlig sprøtt skinn? Prøv denne hemmelige ingrediensen, og du vil aldri se deg tilbake.

Rein med at det smaker!
Reinsdyrkjøtt er blant det sunneste kjøttet du kan spise, ifølge forskere. Når det i tillegg er bærekraftig, magert og smakfullt, er det bare å ta for seg.