Utgave 6 2024

Food, Tableware, Ingredient, Recipe, Cuisine, Dish, Plate

Her er noe av det du kan inspireres av i utgave 6:

Godt norsk på utenlandsk
Det er litt pinlig å si det, men noe av det som gjør meg aller mest stolt og glad, er å møte utlendinger som elsker Norge. Italienske hardrockere som pugger norske verb? Franske surfere som bosetter seg i Lofoten? Hjertet mitt banker stort og hardt for dere. Men få har overrasket meg mer enn Nevada Berg. Amerikaneren fra Salt Lake City som har gjort numedøl av seg og derfra sprer norsk matkultur ut i verden.

Hjemmelaget gull
Det er lett å lage bedre kaldrøykt laks enn industrien har å by på. Det er bare å la være å jukse. Så kan du bruke resten av livet på å perfeksjonere teknikken.

Mariner mer!
Du finner ikke ferdigmarinert kjøtt eller fisk på grillen hos Arne Brimi. Han vil ha ekte smaker og gode råvarer. Marinadene til sommerens grillmat lager han selv, basert på norske, naturlige ingredienser.

På blåtur i Kunstnerdalen
En sommertur til et dalføre i Buskerud kan bli en reise i norsk kunstnerliv, industrihistorie og slående vakker natur. Med mye god, lokal mat på veien.

Rødmende godt
Rabarbra er forsommerens aller sikreste investering. Men den kan brukes til mer enn å dyppes i sukkerskålen! Prøv for eksempel danske Søren Staun Petersens kinderegg av en sommerkake med rabarbra, marengs og sjokolade.




Sursøt sommer!